'Oglinda' de capsune
De cand am vazut tortul asta am vrut sa-l incerc... plus ca era si foarte laudat de cei care l-au facut. Si da...chiar merita toate laudele...atat de simplu la o prima vedere, dar cu un gust atat de intens de capsune...yummy;;)
Ingrediente:
Blat: 3 oua, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 3 albusuri, 6 linguri de faina, un plic praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilie
Crema:2 plicuri de gelatina,300g capsune, 3 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 125ml lapte, 200ml frisca
Oglinda: 100g capsune, 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, 1 plic de gelatina rosie, 200ml apa
Sirop: 150ml apa, 3 linguri de zahar, esente
Preparare:
- Unge cu unt o tava de tort si tapeteaz-o cu hartie de copt.
- Bate ouale si galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se formeaza spuma, apoi adauga si vanilia.
- Bate albusurile spuma cu restul de zahar
- Cerne ingredientele uscate in ouale batute spuma, apoi adauga jumatate din albusuri amestecand usor, apoi restul compozitiei.
- Pune aluatul in tava si coace la foc mediu pentru 15-20 de minute sau pana cand consideri ca este copt.
- Prepara siropul amestecand ingredientele pe foc mic pana se leaga.Lasa deoparte.
- Pentru oglinda incepe prin a pune capsunele curatate si taiate cubulete pe foc mic impreuna cu apa si zaharul; fierbe pentru 10 minute apoi lasa inca 15 sa se scurga printr-o sita foarte fina.
- Intre timp, pune gelatina la inmuiat.Capsunele se curata si se taie feliute; se tin 5 minute pe foc mic apoi se paseaza, impreuna cu cele care s- au scurs mai devreme. Inglobeaza gelatina in piure-ul de capsune.Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune pe baie de aburi impreuna cu laptele. Dupa ce se topeste zaharul si compozitia s-a ingrosat putin, se toarna peste piure. Bolul se pune in frigider pentru 10 minute, amestecad din cand in cand.
- Intre timp, taie blatul pe 2 niveluri si insiropeaza-l.
- Bate frisca si inglobeaz-o in compozitia cu capsune si galbenusuri, dar numai dupa ce aceasta a atins temperatura camerei
- Intr-o tava de tort detasabila pune un strat de blat, crema, blat si iar crema, apoi lasa la frigider 2 ore inainte sa pui glazura
- Prepara oglinda: pregateste gelatina rosie cu sucul de capsune si celelalte ingrediente.Toarn-o usor peste tort cat este calda si mai lasa la frigider cateva ore.
- Da cu un cutit pe margine si indeparteaza forma. Poti sa lasi tortul asa sau sa il mai decorezi cu capsune asa cum am facut eu.
Chiar arata foarte bine tortul,bravo!
RăspundețiȘtergere