Prajitura cu prune si bezea
Prajitura asta am facut-o pentru primea data anul trecut si mi-a placut atat de mult incat am decis sa o fac si anul acesta.Parca a fost mai aratoasa anul trecut, dar gustul a ramas cu singuranta acelasi. Este dulce si zemoasa, foarte pufoasa si usoara, surprinzand foarte bine aroma toamnei.Va sugerez totusi sa o faceti intr-o tava mai intinsa, astfel prajitura nu va fi foarte inalta si o veti putea manevra mult mai bine, plus ca va fi si mult mai aratoasa.
Ingrediente:
- 4oua
- 350g zahar
- 250ml lapte
- 100ml ulei
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 300g faina
- 300g prune
- 1 lingurita de scortisoara macinata amestecata cu o lingura de zahar
Prunele se taie jumatati si se amesteca impreuna cu lingura de zahar si scotisoara.Se lasa la frigider.Se freaca galbenusurile cu 150g zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul si laptele amestecandu-se continuu, urmate de faina cernuta cu praful de copt. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza prunele deasupra si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 de minute. Intre timp, se bat albusurile spuma tare cu zaharul ramas pana ce acesta se topeste. Se scoate prajitura din cuptor, se intinde deasupra spuma sticloasa si se pune iarasi la cuptor la foc foarte mic pana ce bezeaua incepe sa se rumeneasca deasupra .
Dupa ce se racoreste, se portioneaza cu un cutit ud si se serveste dupa racirea completa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu