Negresa
Ce bun este gustul copilariei... Prajitura care imi placea cel mai mult cand eram mica, negresa, m-a salvat astazi prin rapiditatea cu care am preparat-o. Si este asa pufoasa ... yummy:x
Ingrediente:
3 oua
70g unt
100g ciocolata neagra 75% cacao
2 linguri de cacao
5 linguri de faina
1 plic praf de copt
200ml lapte prins
1 lingurita de ness
3 linguri zahar brun(sau alb)
3 linguri de miere
esenta de vanilie, rom
100g nuci maruntite
Preparare: Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata, untul, nesul, 2 linguri de lapte prins si se lasa pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Dupa ce s-a topit compozitia cu ciocolata, se amesteca bine pana se racoreste putin, apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand bine, apoi zaharul si mierea. Se adauga amestecul de faina si restul de lapte prins, impreuna cu nucile si esentele, amestecand cu o lingura de lemn, nu foarte energic(asa cum am facut eu;nu trebuie amestecat repede si nici cu mixerul pentru a nu se aera compozitia). Aluatul se aseaza si se niveleaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 10-15 min sau pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iese curata. Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar sau cacao.
Ingrediente:
3 oua
70g unt
100g ciocolata neagra 75% cacao
2 linguri de cacao
5 linguri de faina
1 plic praf de copt
200ml lapte prins
1 lingurita de ness
3 linguri zahar brun(sau alb)
3 linguri de miere
esenta de vanilie, rom
100g nuci maruntite
Preparare: Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata, untul, nesul, 2 linguri de lapte prins si se lasa pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Dupa ce s-a topit compozitia cu ciocolata, se amesteca bine pana se racoreste putin, apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand bine, apoi zaharul si mierea. Se adauga amestecul de faina si restul de lapte prins, impreuna cu nucile si esentele, amestecand cu o lingura de lemn, nu foarte energic(asa cum am facut eu;nu trebuie amestecat repede si nici cu mixerul pentru a nu se aera compozitia). Aluatul se aseaza si se niveleaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 10-15 min sau pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iese curata. Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar sau cacao.
Comentarii
Trimiteți un comentariu