Rulada de pandispan cu lamaie
Extrem de fin si aromat, asa as descrie gustul acestei rulade. Ce regret cel mai mult este ca nu am putut sa ma bucur de acest gust mai mult timp, pentru ca s-a terminat foarte repede...:( Si celorlalti se pare ca le-a placut la fel de mult;;).
Ingrediente:
Umplutura:
2 plicuri de gelatina
150ml vin alb
3 galbenusuri
100g zahar
1 lingurita coaja de lamaie
50ml zeama de lamaie
250ml frisca
2 lingurite praf intaritor de frisca
Blat de pandispan:
6 oua
un praf de sare
180g zahar
100g faina
1 lingurita amidon
1 plic praf de copt
Preparare: Gelatina se inmoaie intr-o cana de apa rece pentru cateva minute. Se scurge si se dizolva in vin, la foc moale, amestecand. Galbenusurile se freaca cu zahar; se inglobeaza suc si coaja de lamaie, apoi incet, gelatina dizolvata.Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se incinge cuptorul la 200de grade. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt. Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare si 50g zahar. Galbenusurile se bat cu 130 zahar .Se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si amidonul, urmata de albusuri. Se aseaza compozitia in tava si se coace pt 10-12 min(nu trebuie sa se rumeneasca). Blatul se scoate din cuptor si se aseaza pe un prosop umezit cu apa calda. Hartia de copt se stropeste cu apa rece si se dezlipeste cu grija.Se ruleaa prosopul cu ajutorul prosopului si se lasa sa se racoreasca.
Se bate frisca cu intaritorul si se inglobeaza in crema care incepe sa se intareasca. Se deruleaza blatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se mai lasa la frigider cateva ore.Se pudreaza cu zahar inainte de servire. Pofta buna!
Reteta din Secretele Bucatariei
Ingrediente:
Umplutura:
2 plicuri de gelatina
150ml vin alb
3 galbenusuri
100g zahar
1 lingurita coaja de lamaie
50ml zeama de lamaie
250ml frisca
2 lingurite praf intaritor de frisca
Blat de pandispan:
6 oua
un praf de sare
180g zahar
100g faina
1 lingurita amidon
1 plic praf de copt
Preparare: Gelatina se inmoaie intr-o cana de apa rece pentru cateva minute. Se scurge si se dizolva in vin, la foc moale, amestecand. Galbenusurile se freaca cu zahar; se inglobeaza suc si coaja de lamaie, apoi incet, gelatina dizolvata.Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se incinge cuptorul la 200de grade. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt. Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare si 50g zahar. Galbenusurile se bat cu 130 zahar .Se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si amidonul, urmata de albusuri. Se aseaza compozitia in tava si se coace pt 10-12 min(nu trebuie sa se rumeneasca). Blatul se scoate din cuptor si se aseaza pe un prosop umezit cu apa calda. Hartia de copt se stropeste cu apa rece si se dezlipeste cu grija.Se ruleaa prosopul cu ajutorul prosopului si se lasa sa se racoreasca.
Se bate frisca cu intaritorul si se inglobeaza in crema care incepe sa se intareasca. Se deruleaza blatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se mai lasa la frigider cateva ore.Se pudreaza cu zahar inainte de servire. Pofta buna!
Reteta din Secretele Bucatariei
Comentarii
Trimiteți un comentariu