Eclere cu cappucino
O alta provocare pe care abea am trecut-o, dar care s-a terminat cu succes.Am avut cateva probleme la coacerea cojilor, dar am facut tot posibilul sa iasa asa cum trebuie. Am invatat ca atunci cand coci eclerele nu trebuie sa dai temperatura mai incet, pentru ca se vor lasa. Eu am facut greseala asta, dar apoi am avut inspiratia sa maresc teperatura, eclerele au crescut iarasi si inima mi-a venit la loc:)).Am avut cateva emotii si la crema, dar totul s-a sfarsit cu bine si nu a mai ramas niciun ecler in mai putin de 2 zile.
Ingrediente:
Aluat:
Pentru crema, puneti laptele pe foc; frecati galbenusurile cu zahar, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-l in fir subtire peste galbenusuri, amestecand, apoi mutati compozitia pe foc si amestecati pana se ingroasa putin. Adaugati gelatina hidratata in prealabil, amestecati bine, apoi adugati si cappucino si cafeaua dizolvate in cateva linguri de lapte fierbinte.Acoperiti cu o folie de plestic apoi lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Bateti frisca si incorporati jumatate in crema racita; punti crema si frisca in cate o punga si taiati-le cate un colt. Dupa ce cojile s-au racit, taiati-le pe o parte pe lung, apoi umpleti-le cu un strat de crema si un strat de frisca.
Topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi si puneti-o pe eclere. In final, presarati nuci si zahar brun.
Ingrediente:
Aluat:
- 125 ml apa
- 125ml lapte
- 115g unt
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- 140g faina
- 3 oua
- 1 cana de lapte
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 3 galbenusuri
- 100g zahar
- 1 plic de gelatina
- 2 plicuri de cappucino si 1 pliculet de cafea solubila
- 250ml frisca
- 100g ciocolata neagra cu aroma de cafea
- 50ml frisca lichida
- nuci zobite si zahar brun
Pentru crema, puneti laptele pe foc; frecati galbenusurile cu zahar, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-l in fir subtire peste galbenusuri, amestecand, apoi mutati compozitia pe foc si amestecati pana se ingroasa putin. Adaugati gelatina hidratata in prealabil, amestecati bine, apoi adugati si cappucino si cafeaua dizolvate in cateva linguri de lapte fierbinte.Acoperiti cu o folie de plestic apoi lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Bateti frisca si incorporati jumatate in crema racita; punti crema si frisca in cate o punga si taiati-le cate un colt. Dupa ce cojile s-au racit, taiati-le pe o parte pe lung, apoi umpleti-le cu un strat de crema si un strat de frisca.
Topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi si puneti-o pe eclere. In final, presarati nuci si zahar brun.
Delicioase,dar...se termina prea repeede!
RăspundețiȘtergereAsa este :)). Chiar foarte repede :d.
RăspundețiȘtergere