duminică, 22 iulie 2012

Tiramisu cu dulceata de cirese amare

Tiramisu cu cirese amare mi s-a parut la inceput o combinatie nereusita, insa s-a dovedit a fi un succes. Mai mult decat atat, asta este o varianta light a desertului italiam, fara frisca ori prea mult zahar, deci mai putine calorii. Suna tentant? ;;)





Ingrediente: un pachet mare de piscoturi, 250g mascarpone, 4 paharele de iaurt cremos, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 1 plic de gelatina, 3 linguri de miere, 1 plic de cacao, 250ml duceata de cirese amare, 250ml cafea tare, 200ml latte machiatto, esenta de cafea si vanilie, 50g ciocolata neagra pt ras deasupra.


Galbenusurile se amesteca cu mierea, esentele, mascarpone si iaurt. Gelatina se hidrateaza apoi se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitie, amestecand bine. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul si se inglobeaza usor in crema. Cafeaua trebuie sa fie rece; intr-o tava tapetata cu folie de plastic se pune un strat subtire de crema, se cerne cacao, apoi se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se stropesc cu lichior de cafea. Se pune iar crema, 5-6 linguri de dulceata, apoi iar crema, cacao, piscoturi, iar crema, pana se termina ingredientele. Se acopera cu folie, se lasa la frigider pana a 2 a zi, iar apoi se rastoarna, se cerne cacao si se rade ciocolata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu