Tartă cu fructe şi cremă de lămâie

Întotdeauna mi-am dorit să fac o tartă cu blat pufos, aşa că iat-o! Blatul este putin diferit faţă de cel de pandişpan, este mai fin, aproape ca de chec. Crema este simplă şi uşoară de facut, cremă de patiserie cu lămâie. Combinaţia este răcoritoare, prajitura nu este foarte dulce, iar fructele aduc un plus de culoare şi savoare. Cu alte cuvinte, o tartă numai bună la cafeaua sau ceaiul de după-amiază.




Ingrediente:
Blat: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei de măzline, 8 linguri de făină, 200ml de lapte, un praf de sare, coaja de la o lămâie
Cremă: 500ml lapte, 3 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, zeama şi coaja de la o lămâie, 150g de margarină pentru prăjituri
Sirop: 300ml apă călduţă, 3-4 linguri de miere
Fructe, zahăr pudră.

Se prepară siropul amestecând bine mierea cu apa.
Pentru blat, se separă ouăle. Se face un sirop din 6 linguri de zahăr şi 3 linguri de apă care se pune pe foc până ce tot zahărul este topit şi siropul se îngroaşă puţin. Între timp, albuşurile se bat cu un praf de sare, iar cand se fac spumă se toarnă siropul în fir subţire şi se bate în continuare la viteză mare până ce spuma devine lucioasă şi se răceşte. Gălbenuşurile se freacă împreună cu 2 linguri de zahăr şi coaja de lămâie. Se adaugă laptele şi făina alternativ de câte 2-3 ori, începând şi terminând cu laptele. În final, se adaugă uleiul. Bezeaua se înglobează şi ea cu grijă în gălbenuşuri, apoi aluatul se toarnă în forme de tartă unse bine cu ulei şi tapetate cu făină. Se coc la 180 de grade cam 20-25 de minute, până se rumenesc puţin si o scobitoare introdusă in centru iese curată. Se lasă să se răcescă apoi se scot din forme. Se scobesc puţin în interior pentru a face spaţiu cremei  şi se însiropează.
Pentru cremă,se pune laptele pe foc şi se presară făina, amestecând continuu cu telul, apoi zahărul şi coaja de lămâie şi se amestecă pe foc mic până se îngroaşă. Se opreşte focul şi se pune margarina împreună cu zeama de lămâie şi se omogenizează. Se lasă la răcit apoi se pune in tarte.
În final, tartele se decorează cu fructe şi zahăr pudră.






Comentarii

Postări populare