Raspberry White Chocolate Cake- Tort cu ciocolata alba si zmeura

Un tort foarte fin si racoritor, porivit pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, cremos, dar nu foarte greu. Ati zice ca este cheesecake datorita aspectului, insa am ales pentru crema ciocolata alba si crema bavareza, blatul am vrut sa ramana alb imaculat si pufos ca un norisor, iar zmeura stralucitoare ofera un contrast irezistibil atat prin culoare, cat si prin gustul dulce-acrisor.





Reteta 

Blat

6 albusuri de ou
150g zahar
175g faina
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare

Sirop

200ml sirop de compot de piersici

Crema

3 galbenusuri
75g zahar
1 plic de gelatina
esenta de vanilie/zahar vanilat
200ml lapte
100g ciocolata alba
250ml frisca lichida

zmeura sau alte fructe de sezon
gelatina pentru glazura

Se bat albusurile cu zaharul si sarea pana se topeste zaharul, apoi se adauga zaharul vanilat si faina. Aluatul se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt de 23cm diametru sau in 2 mai mici si se coace la 180 de grade pana se rumeneste putin.

Laptele se pune pe foc mic. Intr-un alt vas, galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, apoi se adauga laptele fierbinte treptat, amestecand continuu. Intreaga compozitie se intoarce pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa putin. Gelatina se inmoaie in 50-100ml apa rece, apoi se pune in compozitia fierbinte de galbenusuri si se amesteca pana se dizolva. Se adauga si ciocolata alba rupta bucatele. Crema se lasa sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei. Frisca se bate si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Se tapeteaza peretii unei forme de tort detasabile cu folie de plastic. Se pune blatul, se insiropeza, se adauga crema, iar deasupra se aseaza fructele. Gelatina pentru glazura se pregateste conform indicatiilor de pe plic, iar apoi cu o pensula, se asaeaza un strat subtire peste zmeura pentru a da stralucire. 











Comentarii

Postări populare