Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura

 Am considerat acest tort ca fiind sarbatorirea intrarii mele la facultate, dar cred ca l-as fi facut oricum :d. Cu aceasta ocazie am facut si primul meu trandafir din martipan, care nu a iesit asa cum ma asteptam, dar bine pentru inceput. In ceea ce priveste aromele, am vrut sa fie un contrast intre dulceata catifelata a ciocolatei albe si prospetimea usor acrisoara a zmeurei, in combinatie cu un blat de cacao insiropat cu un strop de apa de trandafiri, cat sa-i dea putina sovoare.






 Ingrediente:


Blat: 9 oua, 8 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat bourbon, esenta de vanilie, 1 plic de praf de copt, 3 linguri de otet, 1 praf de sare, 3 linguri de cacao, 6 linguri de faina.


Crema: 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 500ml lapte, 1 plic de zahar vanilat bourbon, 130g ciocolata alba, 700ml frisca lichida, 6 foi de gelatina.


Jeleu: 250g zmeura, 3 linguri de zahar, 3 foi de gelatina, 2 lingurite de miere


Sirop: 2 linguri de apa de trandafir, 200ml apa, 3 lingurite de miere.


Decor: 300g zmeura, mure, martipan, 50g ciocolata amaruie


 Preparare: Pentru blat, ouale se bat cu mixerul pana se face putina spuma, apoi se adauga sarea si zaharul, treptat, la viteza mare, pana se face spuma si la ridicarea paletei se observa o panglica. Faina si cacaua se cern separat iar praful de copt se dizolva in otet. Se adauga peste oua esenta, praful de copt dizolvat si amestecul uscat, apoi se amesteca usor, de jos in sus in mod circular pana la omogenizare. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund si cu ulei pe margine apoi se da la cuptor la 200 de grade pentru 25-30 de  minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe 3 niveluri.
 Se prepara siropul amestecand ingredientele. Cantitatile le puteti stabili voi, in functie de gust.
 Laptele se pune pe foc; galbenusurile se freaza bine cu zaharul apoi cel vanilat, iar cand laptele da in clocot se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. Compozitia se toarna inapoi in oala de pe foc si se amesteca pana se ingroasa putin, la foc foarte mic. Gelatina se hidrateaza apoi se dizolva in crema. Ciocolata se rupe bucatele si se pune in crema, amestecand pana la topire, apoi intreaga compozitie se trece printr-o sita fina. Asteptati sa ajunga la temperatura camerei, apoi bateti frisca si incorporati-o. Intre timp, pasati zmeura cu zaharul, apoi incorporati cele 3 foi de gelatina hidratate in prealabil si topite pe baie de aburi cu 50ml apa si mierea.
 Intr-o forma de tort detasabila se pune un strat de blat, se insiropeza putin, se pun cateva zmeurici (sau mai multe), se pune crema, jeleu si tot asa pana la terminarea ingredientelor sau cat va permite forma. Mie mi-a mai ramas destul pentru cateva forme mai mici.
 Se lasa la frigider peste noapte, apoi se scoate din forma si se decoreaza. Pentru florile de ciocolata, se topeste ciocolata neagra, apoi faceti un posh din hartie de copt si desenati flori pe o alta hartie de copt. Puneti-o la congelator pentru a se intari mai repede, apoi lipiti-o de marginea tortului si desprindeti hartia de copt cu atentie. Mai faceti cateva decoratiuni din martipan ci completati cu zmeura si mure, presarand apoi zahar pudra.








Comentarii

  1. Excelent arata,felicitari!!!de 2 ori!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata intru.un mare fel totul acesta!!! As dori sa stiu dimensiunea formei de tort.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , îl puteți contacta pe Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare