Prajitura cu foarte multa ciocolata

Despre aceasta prajitura nu pot sa zic decat ca s-a nascut din pofta mea neistovita de ciocolata, ciocolata pura cu ciocolata si nimic altceva. O recomand tuturor iubitorilor de ciocolata care vor sa savureze o prajitura cu gust adevarat de ciocolata!


Blat: (Se prepara 2 blaturi identice, deci compozitia se va dubla) 6 oua, 6 linguri de zahar, 100g ciocolata amaruie, 2 linguri de faina, 2 linguri de amidon, 2 linguri de cacao, 1/2 plic de praf de copt, 1 praf de sare, esenta de vanile si rom.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi apoi se lasa putin sa se racoreasca. Ouale se separa; faina, amidonul, cacaua si praful de copt se cern impreuna. Galbenusurile se inglobeaza pe rand in ciocolata. Albusurile se bat cu sarea si zaharul; se inglobeaza in ciocolata 2 linguri de spuma pt a aera compozitia, apoi si restul, foarte usor. Se adauga ingredientele uscate, care se inglobeaza dintr-o data, insa usor in compozitie. Se coace in tava cuptorului 15-20 de minute la 200 de grade.

Crema: 350g ciocolata amaruie, 4 galbenusuri, 500ml lapte, 5 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat bourbon, 3 linguri de cafea solubila, esenta de cafea, 1 plic de gelatina. 

Se prepara o crema englezeasca din galbenusuri, zahar, lapte si zaharul bourbon. Se inglobeaza in crema fierbinte ciocolata maruntita, gelatina hidratata, cafeaua, apoi se amesteca pana la omogenizare si se strecoara. Se lasa sa se raceasca, apoi se inglobeaza frisca batuta spuma.

Glazura: 100g ciocolata neagra, 50g ciocolata alba,

Sirop: apa, miere si lichior de cafea, in functie de cat de umed vreti sa iasa blatul.

Se aseaza un strat de blat in tava, se insiropeaza, se aseaza crema, apoi si celalalt blat care se insiropeaza. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se asaza deasupra; se topeste si cea alba, apoi se traseaza dungi peste cea neagra si cu o scobitoare se traseaza linii in directia opusa, pentru un efect de panza de paianjen.

Comentarii

  1. Detin un site de retete culinare si as dori sa va rog daca imi puteti adauga site-ul meu de retete in blogrol pe site la dv.
    Va multumesc .
    O seara buna.
    Site: www.ereteteculinare.biz
    Anchor: Ereteteculinare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare