Pancakes cu aroma de trandafiri

Prima mea vizită în Bulgaria mi-a făcut poftă de clătite pufoase împreună cu siropul de trandafiri pe care l-am cumpărat de acolo. Clătitele sunt oricum delicioase, iar siropul îi dă o aromă aparte, parfumată, dulceagă. Şi pentru ca totul să fie perfect trebuie sa fie si câteva fructe, în cazul meu zmeura care echilibrează dulceaţa din sirop.



Ingrediente: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, un praf de sare, făină, apă minerală, esenţă de trandafiri, vanilie,1 plic de praf de copt, sirop sau dulceaţă de trandafiri (sau de orice fel), fructe.

Ouăle se separă. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până se obţine o cremă deschisă la culoare şi zahărul se topeşte aproape complet. Se pune puţină apă minerală, se amestecă, apoi se înglobează o lingură de făină amestecată cu praf de copt, apoi iar apă si după aceea făină, de 4-5 ori, până se obţine o compoziţie vâscoasă, cât de cât groasă, dar fluidă. Albuşurile se bat spumă împreună cu sarea, apoi se înglobează în compoziţie.
Se încinge o tigaie non-aderentă şi se unge cu puţin ulei. Se ia câte o lingută de aluat, se pune în mijloc şi se îninde puţin cu lingura. Se lasă la foc mic un minut sau două, se desprind marginile apoi se întoarce pe partea cealaltă şi se mai lasă maxim un minut. Cel mai bine se fac pe o plită electrică pentru că poţi controla mai bine temperatura şi tigaia se încălzeşte uniform.
În final se pune deasupra siropul şi fructele. Poftă bună! 



Comentarii

Postări populare