sâmbătă, 17 septembrie 2011

Coronita de prune

Sau varianta in romana pentru Plum Crumble a englezilor. Arata foarte bine, fiind usor rumenita si putin colorata deasupra in violetul inconfundabil al prunelor. Este o alternativa foarte buna in cazul in care va gandeati ce sa faceti cu niste prune care stau de cateva zile stinghere prin frigider.


Ingrediente:
Aluat:3 galbenusuri, 1 ou, 250g unt, 250g zahar pudra, 500g faina, 1 pliculet de praf de copt, coaja de lamaie.
Umplutura:3 albusuri, 4-5 linguri cu gem de prune, 1kg de prune coapte, 100g nuci, 150g zahar, esenta de vanilie, sare.

Amesteca ingredientele pentru aluat si framanta o coca omogena. Pastreaza 1/3 pentru a o rade deasupra, iar cu restul tapeteaza o tava rotunda neunsa. Bate bine albusurile cu zahar si sare; incorporeaza nucile macinate, esenta si gemul. Toarna compozitia peste aluat, apoi aseaza prunele taiate jumatati in forma de floare si rade deasupra aluatul ramas. Prajitura se lasa in cuptorul preincins pentru o ora, la foc mare spre mediu 30 de minute, iar apoi la foc mic inca 30. Daca se rumeneste prea devreme, acopera cu o folie de aluminiu. Se taie dupa ce s- a racit complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu