vineri, 16 septembrie 2011

Prajitura cu prune si cacao

A venit toamna, de ceva vreme chiar, iar sezonul prunelor aproape a trecut. Mi-ar parea foarte rau daca nu as profita de aceste dulci si zemoase fructe pentru experimentele mele culinare:d. In acest sens, am inceput cu o prajitura foarte simpla, traditionala si zemoasa, care e pe placul tuturor, intrucat banuiesc faptul ca nu este numeni caruia sa nu-i placa un pandisan bine facut si aromat ;), ca la mama acasa.



Ingrediente: 
  • 600g prune fara samburi
  • 500g faina
  • 6 oua
  • 300g zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 150g de iaurt
  • 15g de cacao
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
Mixeaza foarte bine ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste complet si se obtine o spuma groasa. La viteza mica adauga pe rand iaurtul, uleiul si coaja rasa de lamaie. Se cerne faina in compozitie, amestecand apoi foarte usor, de jos in sus.Se separa 1/4 din aluat in care se incorporeaza cacaua. Se amesteca bine, iar aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da 10 minute la cuptorul incins la foc mediu(160 de grade), apoi se torna stratul alb si se aseaza jumatatile de prune deasupra. Se mai lasa la cuptor inca 30 de minute, iar dupa ce s-a racorit putin se portioneaza in patratele.

2 comentarii: