joi, 1 decembrie 2011

Melcisori cu nuca

Am inceput luna cadourilor bine, relaxandu-ma cu un cappucino si savurand melcisori cu nuca si scortisoara. Sunt gustarea perfecta pentru o dupa-amiaza de iarna, pacat ca nu a fost zapada:)). Oricum, melcisorii sunt foarte gustosi si aromati, cu nuca, scortisoara si portocala, ingredientele unei ierni placute si recomfortante.





Ingrediente: 
Aluat: 400g faina, 1 ou si 2 galbenusuri, 160ml lapte caldut, 100ml ulei, 1 plic drojdie uscata, 1 plic zahar vanilat bourbon, 1 lingura de zahar brun, 1 praf de scortisoara, coaja de la o lamaie si de la o portocala, esenta de vanilie,portocala, migdale.
Umplutura: 2 linguri de zahar brun, 400g nuci pisate, 1 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat bourbon.


Faina se cerne intr-un vas mai mare. Se adauza zaharul brun si cel vanilat, drojdia, scortisoara,coaja de lamaie si de portocala, oul, uleiul, esentele si laptele.Se framanta cu mainile un aluat omogen si moale, pana ajunge sa nu se mai lipeasca de maini. Adauga mai multa faina sau lapte daca este nevoie. Aluatul se acopera cu un prosopel curat si se lasa la caldura aproape 2 ore, pana se tripleaza in volum.
Intinde o foaie de aluat de 0.5 cm pe o suprafata unsa cu ulei, presara amestecul de nuci, scortisoara si zahar, apoi ruleaza aluatul strans intr-o rulada. Taie feliute de 4-5cm  si aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa melcisorii la crescut 40 de minute la cald apoi pune tava in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute; primele 10 minute la 200 de grade celsius iar restul de 15-20 la 150 de grade. Presarati cu zahar pudra si serviti melcisorii calzi. 
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu