duminică, 22 ianuarie 2012

Biscuiti- omizi cu arahide

Nu am stiut cum sa numesc acesti biscuti pe care i-am facut mai mult din dorinta de a-mi testa noua forma de biscuiti, asa ca am hotarat sa-i numesc omizi, pentru ca seamana cu niste mici fiinte lunguiete si zburlite :)).  Biscuitii au o consistenta crocanta, se topesc in gura abordand de aroma de arahide si un pic de cacao. Au fost perfecti ca mici gustari  la o petrecere din vacanta de iarna.




Ingrediente: 2 oua, 200ml lapte, 200ml apa minerala, 100g arahide macinate, 1 lingura de cacao, 1 praf de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 3 linguri otet, 3-4 linguri de zahar pudra, 3 linguri de untura, 3 linguri de unt de arahide, faina cat cuprinde, esenta de migdale.

Amesteca untura si untul de arahide. Amesteca separat arahidele, cacaua, 5 linguri de faina, sarea, zaharul si intr-o ceasca dizolva bicarbonatul cu otetul. Adauga peste untura ouale, pe rand, amestecand continuu, apoi adauga esenta si alternativ apa, amestecul uscat asr apoi apa si ingroasa cu faina pana ajungi la un aluat nu foarte tare, care inca se lipeste cat de cat de degete dar poti sa il modelezi. Pune aluatul intr-o masina de tocat cu forma pentru biscuiti steluta si modeleaza biscuiti de cate 10 cm. Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.

2 comentarii: