duminică, 26 februarie 2012

Choux cu inghetata de ciocolata alba si fructe de padure

Profitati de iarna si de zapada pentru nimic altceva decat...inghetata ;;). Am invatat de curand o metoda noua pentru mine, insa foarte veche pentru mama si matusa mea, de a face o inghetata fina si pufoasa, aproape chiar mai catifelata decat cea cumparata. Secretul consta in zapada semitopita si invartitul compozitiei cat mai rapid. Nu este chiar asa de greu precum pare, iar rezultatul nu da gres niciodata :d. Cat despre gogosele, mi s-a parut cea mai gustoasa si mai eleganta metoda de a servi inghetata, iar per total, desertul a fost, intr-adevar, de nota 10 :d.







Ingrediente:
Gogosele: 70g unt, 1/2 lingurita de sare, 180g faina, 4 oua.
Inghetata alba :2 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanillat bourbon, 250ml lapte, 100g ciocolata alba, 300ml frisca lichida.
Inghetata de fructe: 300ml dulceata de fructe de padure (eu am folosit mure si zmeura), 300ml frisca lichida.


   Se prepara gogoselele: Untul se da in fiert cu 250ml apa, apoi se adauga sarea si faina. Se amesteca pe foc mic pana la omogenizare, apoi se ia de pe foc si se inglobeaza ouale pe rand. Se spriteaza gogosele de marimea unei nuci intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 3-4 cm. Se coc la 200 de grade cca 20 de minute, sau pana cand se rumenesc. Se scot din cuptor si se taie cu o foarfeca inainte sa se raceasca.
   Galbenusurile se freaca cu zaharul si cel vanilat. Laptele se pune pe foc, iar cand da in fiert se toana in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. Compozitia se repune pe foc foarte mic si se amesteca pana ce crema se ingroasa putin. Se adauga apoi ciocolata rupta bucatele si se omogenizeaza. Dupa ce se raceste se adauga si frisca batuta.
Intr-un lighean incapator se pune multa zapada cu un castron de sare la mijloc si o cana de apa. Se amesteca la mijloc pana ce zapada s-a topit putin. In centru se pune vasul cu compozitia de inghetata, care nu trebuie sa fie din plastic. Se invarte foarte repede pana cand compozitia ingheata si se prinde de peretii vasului. Amestecati continuu si repetati procesul pana la inghetarea completa.
Dulceata se amesteca impreuna cu frisca batuta si se repeta procesul descris mai sus. Pentru ca inghetata sa-si pastreze forma lasati-o o jumatae de ora la congelator dupa preparare apoi umplati gogoselele sau mancati-o ca atare. Eu am preparat si un sos cu zeama de la dulceata si cateva picaturi de cherry.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu