duminică, 26 februarie 2012

Prajitura cu branza si portocale-Orange Cheesecake

   Prajitura asta este incredibil de fina, are un aluat care imbina perfect densitatea unui pandispan si in acceasi masura textura cremoasa a unei creme. Am trecut prin cateva emotii la preparare, dar in cele din urma totul a iesit asa cum ar fi trebuit iar oaspetii au transmis complimente cofetarului :d.





   Ingrediente:

  • Crusta: 100g biscuiti, 80g unt topit
  • Prajitura: 650g crema de branza, 70g zahar, 7 galbenusuri, 170ml frisca, coaja de la o portocala, 5 linguri de suc de portocale, esenta de vanilie, 50g unt topit, 5 linguri de faina, 7 albusuri+80g zahar.



   Tapeteaza o tava cu marginile detasabile cu folie de aluminiu pe dinafara, astfel incat sa nu intre apa. Macina biscuitii si incorporeaza untul, apoi tapeteaza fundul tavii si jumatate din partile laterale cu acest amestec. Lasa la frigider.
   Amesteca 70g zahar cu branza, apoi adauga, amestecand, frisca lichida si bate la viteza medie pana la omogenizare. Adauga galbenusurile unul cate unul si coaja si zeama de portocala, urmate de vanilie si amesteca bine. Curata cu o spatula peretii vasului, ingloband toata compozitia, apoi la viteza mai mica adauga  untul topit si faina, dupa care amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare cu 80g zahar, apoi se inglobeaza in compozitie, prima data cateva linguri, amestecand usor de jos in sus, circular, apoi intreaga compozitie.   Aluatul se toarna peste crusta de biscuiti. Tava se pune in cuptorul preincins la 160 de grade, itr-o tava mai mare umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la baie de aburi cca 1 ora, sau pana cand compozitia s-a inchegat si trece testul scobitorii. 
   Se lasa la racit, apoi se desface inelul formei si se decoreaza cu fructe de padure si se pudreaza cu zahar.



2 comentarii: