duminică, 26 februarie 2012

Briose cu portocale si nuci

Cand sunt lipsita de inspiratie, stiu sigur ca briosele nu o sa ma dezamageasca pentru ca poti jongla cu orice ingrediente, iar daca sti ce arome se potrivesc, vei obtine un desert plin de originalitate. De data aceasta am vrut o aroma usoara de citrice, nu foarte puternica, intr-o compozitie pufoasa, de albusuri.


Ingrediente: 50g unt, 3 albusuri, 2 linguri de nuci macinate, 200ml lapte prins, 1 lingurita de bicarbonat, coaja de la o portocala si o lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, 2 plicuri de zahar vanilat, 5 linguri de zahar pudra, 5-6 linguri de faina, esenta de portocala.
 Se bate untul cu zaharul, se adauga pe rand albusurile, coaja de lamaie si portocala, esenta,bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, zaharul vanilat, nucile, apoi se inglobeaza faina, alternanad cu laptele pana la formarea unui aluat mediu ca densitate, cat sa lase o panglica la ridicarea unei linguri.
Aluatul se toarna in forme de briosa si se coc 15-20 de minute la 200 de grade.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu