Briose de vanilie cu ciocolata alba si capsuni

Timpul trece parca din ce in ce mai repede si examenul este foarte aproape. Asta este singurul motiv pentru care nu am mai postat atat de des cum obisnuiam, asa ca in vacanta m-am hotarat sa recuperez. Iata si briosele pe care le-am facut de Ziua Indragostitilor, adica demult. Am incercat o noua reteta de blat fin si pufos, pe care l-am combinat cu o crema bavareza de ciocolata alba, crema mea preferata, si o aroma de vara data de dulceata de capsuni.





Ingrediente 
Blat: 250g faina, 1 lingura de praf de copt, 1 praf de sare, 210ml lapte, 4 albusuri, 150g zahar, 2 lingurita coaja de lamaie, 100g unt la temperatura camerei, esenta de vanilie.
Crema: 3 galbenusuri, 100g zahar, 250ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 plic de gelatina, 300ml frisca lichida
1 borcan dulceata de capsuni.


  Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Cerne faina, praful de copt si sarea, impreuna. Amesteca albusurile cu  210ml lapte. Combina zaharul si coaja de lamaie pana capata o consistenta nisipoasa, usor umeda, apoi adauga untul moale si amesteca bine. Adauga vanilia, urmata de cele doua compozitii, faina si laptele, alternativ. Amesteca bine dupa fiecare adaugare, cam 2 min, pana la incorporare. Toarna aluatul in forme de briose tapetate cu hartiute, cam 3/4, si coace pentru apx 30 de minute. Lasa briosele la racit.
  Pune laptele pe foc. Amesteca galbenusurile cu zaharul si cel vanilat, iar cand laptele da in clocot, toarna-l in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi se muta crema pe foc foarte slab pana se ingroasa foarte putin. Aveti grija sa nu se taie, este foarte pretentioasa crema englezeasca. Gelatina se inmoaie cateva minute in apa rece, apoi se dizolva in crema. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se incorporeaza frisca batuta.
  Se taie cate un capacel fiecarei briose, se pune inauntru cate o lingurita de dulceata, se acopera, apoi se pune cate o cantitate generoasa de crema deasupra. Se presara cu drajeuri colorate pentru un aspect mai...happy.;;).




Comentarii

Postări populare