duminică, 1 aprilie 2012

Chec glasat

Daca tot m-am apucat de deserturi cu mere, mi-am zis sa incerc si un chec, din care nici nu am apucat sa mananc mai mult de 2 feliute:)). Asadar, a fost foarte bun, fin si aromat, la o prima vedere misterios, pentru ca ingredientele fuzioneaza intre ele, dandu-i o aroma deosebita ;;).





Ingrediente:
Chec: 2 mere, 3 linguri biscuiti macinati, 4 oua, 50g zahar pudra, 1 lingura de miere, 1 lingurita scortisoara macinata, 200g faina, 2 lingurite praf de copt, 3 linguri stafide, 1 lingura rom.
Glazura: 2 linguri suc de lamaie, 100g zahar pudra cernut, 1 lingurita de miere, 3 linguri alune tocate.


Preparare: Se inmoaie stafidele in rom cel putin 3 ore. Merele se curata de cotoare si de coaja, se dau pe razatoare si se amesteca impreuna cu pesmetul. Ouale se separa, iar galbenusurile se adauga in compozitia de mai sus, amestecand continuu, urmate de miere, zahar si faina amestecata in prealabil cu scortisoara si praful de copt. Se adauga stafidele urmate de albusuile batute spuma cu un praf de sare, inglobandu-se cu grija. Aluatul se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la 180 de grade 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare iese curata. Daca se rumeneste prea devreme, acoperiti checul cu o folie de aluminiu. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se indeparteaza hartia de copt.
Se prepara glazura, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie, urmate de miere. Checul foarte bine racit se glazureaza, apoi se presara cu alune.


Reteta adaptata din Secretele Bucatariei.

2 comentarii:

  1. This really looks delicious. I am new to your blog, so I took sometime to browse through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  2. Mary, your greeting filled my heart with joy. I am glad you like my recipes and i hope you will always pay me a visit to see newer posts and share your thoughts on my sweets. Have a great day!

    RăspundețiȘtergere