Pere in sirop si sufleuri de migdale

Iata un desert foarte elegant si foarte foarte bun... absolut delicios si deloc complicat. Iarasi m-am lasat pe mana specialistilor francezi in cofetarie si se pare ca nu am gresit pentru ca aceste pere au primit laudele celui mai pretentios critic al meu: tata :)) Oricum, sufleurile au mers de minune cu o ceasca de cafea sau de ceai, sau, de ce nu, savurate ca gustare dupa masa :d.


Ingrediente:
  • 8 pere mai mici, 100g zahar,2 linguri de miere, mirodenii(baton de scortisoara, cardamom, cuisoare-eu am folosit o lingura de condimente pentru vin), o jumatate de lamaie, 1l de apa
  • 40g unt la temperatura camerei, 100g unt, 2 oua, esenta de vanilie, 200ml lapte prins, 150g migdase sau alune macinate, 40g faina, 1 lingurita de praf de copt.
 Curata perele de coaja si daca poti de samburi, fara sa le tai .Pune apa, perele, zaharul, mierea, lamaia si mirodeniile la fiert.Lasa la foc mare pana da in fiert, apoi mai lasa inca 20 de minute la foc mic. Scoate perele pe o farfurie si lasa apa sa mai fiarba pana scade si obtii un sirop de culoarea chihlimbarului.
Preincalzescte cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt 6 forme de sufleu; poti folosi si niste cesti mai groase. Bate untul si zaharul, apoi adauga,pe rand, ouale, vanilila, laptele,migdalele, faina si praful de copt. Umple formele din ceramica pana la jumatate, aseaza perele in mijloc si coace pentru 25-30 de minute. Celelalte pere se servesc in sirop. Decoreaza sufleurile cu zahar pudra, migdale si scortisoara.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare