miercuri, 19 octombrie 2011

Chec de ciocolata cu pere

Ador perele dulci si zemoase care raspandesc aroma unei toamne roditoare, iar in combinatie cu ciocolata... irezistibile. Trebuie neaparat sa incercati checul ( si briosele :d) cu pere dulci si ciocolata, foarte fin, intens si aromat.Sper ca v-am convins, dar trebuie totusi sa incercati ca sa ma credeti ;;).





Ingrediente: 

  • 150g unt
  • 200g zahar brun(sau alb)
  • 3-4 linguri de cacao
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml lapte
  • 120g migdale macinate
  • 200g faina
  • 4-5 pere zemoase si dulci
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1/2 lamaie
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec.Perele se curata de coaja, iar unele se taie rondele iar restul cubulete.  Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema densa.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi coaja si zeama de la lamaie. Se adauga faina, praful de copt, migdalele macinate si cacaua. Se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc intr-o craticioara, iar cand da in fiert se adauga ciocolata maruntita.Se ia de pe foc si se amesteca, iar daca nu se leaga bine se mai pune pe foc mic, amestecand continuu pana la obtinerea unei creme omogene. Jumatate din ciocolata se toarna in compozitie, iar restul se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat, apoi se adauga si  perele cubulete. In tava se pun rondele de pere, iar peste se toarna aluatul. Eu nu l-am folosit pe tot, am mai pastrat si pentru 5 briose, in aluatul carora am adaugat restul de ciocolata. Daca nu faceti si briose, puneti toata ciocolata in chec. Se da tava la cuptorul preincins la foc mediu pana se coace, adica pana ce o scobitoare iese curata. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Peste briose se presara cativa fulgi de migdale.


2 comentarii: