marți, 4 octombrie 2011

Bavareze cu piersici si pepene galben

Am devenit din ce in ce mai incantata de ideea pregatirii deserturilor individuale, mai ales in ceea ce priveste bavarezele aromate cu fructe.Iar pentru ca aspectul, decorul este foarte important, trebuie neaparat sa folositi inele din inox (prietenele mele :)) ), sau o alta varianta ar fi sa preparati bavarezele in cupe sau un pahare incolore. Oricum ar fi, cremele sunt delicioase, parfumate cu aroma unei veri tarzii.






Baza m-am gandit ca s-ar potrivi cel mai bine daca ar fi din clatite pufoase ; partea proasta este ca nu puteti face doar 4, ci cel putin 10, dar presupun ca nu e chiar asa de rau daca mai sunt si in plus :d.
Pentru creme: 

  • 2 galbenusuri
  • 200ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 150-200ml frisca
  • 1 borcan de apx 500-750ml compot de caise sau piersici
  • 200g pulpa de pepene galben(o felie nu foarte mare)
  • 2 plicuri de gelatina
  • esenta de vanilie
Laptele se pune pe foc mic pana cand incepe sa fiarba.Intre timp, freaca galbenusurile cu zaharul, iar cand laptele incepe sa fiarba, torna-l peste galbenusuri, putin cate putin, amestecand continuu.Dupa ce s-a incorporat tot laptele in galbenusuri, compozitia se pune inapoi pe foc foarte mic.Se amesteca pana cand incepe sa se ingroase foarte putin, cat sa lase o dunga pe spatele lingurii. Pune 1 plic de gelatina la inmuiat cateva minute, apoi incorporeaz-o in crema usor racorita. Lasa crema deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Pepenele se paseaza, iar separat se paseaza si o parte din piersici din compot(se pastreaza cateva pentru decor). Se bate frisca apoi se incorporeaza in crema racita impreuna cu esenta de vanilie.Crema obtinuta se imprte in 2, iar in fiecare se repartizeaza piure-ul de fructe. Inelele din inox se tapeteaza cu fasii de hartie de copt, se aseaza cerculete de clatite pufoase, apoi se pune cate un strat de crema de piersici, aproape pana la jumatate. Se lasa cateva minute la congelator, apoi se pune si crema de pepene, lasand un spatiu de 0.5cm deasupra. Se lasa iarasi la congelator pentru o jumatate de ora sau o ora, dar cel mai bine este sa le puneti 3-4 ore in frigider.
Restul de gelatina se inmoaie cateva minute in 2-3 linguri de apa, apoi se pune pe foc mic in 200ml sirop din compot. Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, cat sa fie inca lichid si se repatizeaza deasupra tortuletelor.Se mai lasa 2 ore cel putin la rece, apoi se indeparteaza formele si se decoreaza cu feliute de piersici din compot si frunzulite de menta.
In mod sigur o sa va mai ramana crema, pe care o puteti servi intr-un mod elegant in cupe cu fructe :d, sau o alta varianta ar fi sa faceti un tort mai mare intr-o forma detasabila.
Pofta buna!




2 comentarii:

  1. Splendid arata desertul,as vrea sa pot face si eu asa ceva!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este foarte dificil,sunt sigura ca te descurci, mai ales tu. te poop!

    RăspundețiȘtergere