joi, 30 decembrie 2010

Alba-ca-Zapada



Probabil prajitura care imi trezeste cele mai multe amintiri din copilarie pentru ca in fiecare an era nelipsita de Craciun. Alba-ca-Zapada ramane deliciul de care nu ma pot lipsi iarna, care aduce spiritul sarbatorilor si... sa nu uitam de gustul inconfundabil de proaspat si aromat. Atentie totusi...provoaca dependenta:d 

    Ingrediente(pentru 3 foi): 
    foi: 2 oua, 9 linguri de ulei, 7 linguri de zahar, 9 linguri de lapte, 1 lingura de bicarbonat(stins in putin otet), faina cat cupinde;
    crema:    1l lapte, coaja rasa de la o lamaie, 6 linguri de faina, zeama de la lamaie, 12 linguri de zahar, 1/2 pachet de margarina pentru prajituri, esenta de vanilie,lamaie.                                                                 
  
     Cum procedezi:      
  Amesteci toate ingredientele pentru foi si adaugi cata faina este nevoie pentru ca aluatul sa se omogenizeze, dar nu pana  se desprind complet de pe degete cand framanti; trebuie sa ramana moale .Aluatul astfel obtinut se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru 15-20 min. Dupa racire, aluatul se imparte in 3 si se intinde fiecare foaie pe spatele unei tavi unsa cu ulei si tapetata cu faina. Foile se coc pe rand, in cuptorul preincins, pana cand se auresc pe margini.       
   Pui laptele pe foc, adaugi zaharul, apoi faina, treptat, amestecand continuu, energic,pana ce crema se ingroasa. La sfarsit pui margarina si amesteci pana se topeste si se incorporeaza complet.Dupa ce ai luat crema de pe foc, adaugi zeama de lamaie si coaja, impreuna cu esentele si amesteci.
    Prajitura se asambleaza cat crema este calda, asezand-o intre foi, in 2 straturi.Prajitura se lasa in frigider pentru o zi cel putin pentru a se inmuia, iar inainte de servire, se presara nuca de cocos si se pudreaza cu zahar.                                                                                                              

      

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu