sâmbătă, 18 decembrie 2010

Prajitura Tosca






O prajitura super-usoara si aromata .Ciocolata se completeaza perfect cu aromele de vanilie si nuca de cocos.Daca esti cu moralul la pamant si simti nevoia de ceva dulce....incearc-o!

Ingrediente pt blat:
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 100g mac
  • 200g nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie(sau zahar vanilat)
Pentru crema:
  • 1 lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 1-2 linguri faina
  • 250ml lapte
  • 5 linguri de zahar
Sau poti folosi pt crema 1 plic de budinca de vanilie.
Mai ai nevoie de 300g biscuiti crocanti , o ceasca mare de cafea concentrata si 200g ciocolata cu lapte.
Cum procedezi:
Blatul:Ouale se separa si albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se mai bate pana cand spuma devine sticloasa.Separat se amesteca macul, nuca de cocos, faina si praful de copt.Ingredientele uscate se amesteca usor cu albusul si compozitia astfel obtinuta se toarna intr o tava cu dimensiunile 35x25, tapetata cu foaie de copt.Se da la cuptorul preincalzit pana se aureste usor deasupra.
Crema:Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.Faina se pune in ploaie amestecand continuu cu telul ,energic ,pana ce crema se ingroasa. Dupa ce crema s a ingrosat se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si esenta,amestecand energic pana la omogenizare.Se lasa la racorit pentru 10-15 min inainte de a se aseza peste blat.
Dupa ce blatul si crema s au racit incepi sa asamblezi prajitura astfel:crema o intinzi cu atentie peste blat;biscuitii ii inmoi foarte putin in cafea si ii asezi peste crema.Ciocolata o topesti pe baie de aburi si dupa ce o lasi un minut sa se racoreasca, o pui peste prajitura si ii faci cu o furculita forme. Poti decora cu fulgi de cocos, arahide,perle de zahar...dupa preferinta.Se lasa la frigider pentru cel putin o jumatate de ora inainte de servire...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu