sâmbătă, 18 decembrie 2010

Strudel cu mere caramelizate




De ce sa ti cumperi de la patiserie cand poti sa ti faci si singura un strudel? Plus ca rezulatul este muuult mai bun si mai aromat...=P~
Iti trebuie:
  • un pachet de aluat frantuzesc
  • 5 mere
  • 5 linguri de zahar brun
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 50g unt topit
  • zahar pudra
Cum procedezi:Incepi prin a curata merele.Le cureti de coaja si samburi si le tai in cubulete apoi pui peste ele zeama de lamaie si le lasi putin.Intre timp caramelizezi zaharul brun si dupa ce s a topit pui si merele si le lasi la foc mic, amestecand continuu.Adaugi zaharul vanilat,scortisoara si amesteci pana cand merele se inmoaie si sunt acoperite complet de caramel. Merele tebuie lasate sa se racoreasca pentru cateva minute.
Aluatul se intinde pe o musama si se unge cu unt, dar nu foarte mult.Se pun merele de la un capat la altul si se ruleaza ca o rulada,cu ajutorul fetei de masa.Strudelul se mai unge cu putin unt si se aseaza intr o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se da in cuptorul preincins pentru aproximativ 20 de minute.Trebuie sa il lasi sa se racoreasca inainte sa il tai...asta daca rezisti sa mai astepti:))...eu nu am putut sa rezist...:d





Un comentariu: