joi, 30 decembrie 2010

Tiramisu

Prajitura mea preferata... Ador tiramisu, fie ca este vorba despre ciocolata, bomboane tiramisu sau inghetata...dar parca tot prajitura facuta in casa este mai buna;si este asa de usor de facut... :x



   Ingrediente: 4 galbenusuri de ou(sau 3 mai mari),1/4 ceasca zahar pudra, 60ml lapte, 2pliculete de gelatina,250g mascarpone, 350-400 ml frisca lichida, un pachet mare de piscoturi, 500 ml cafea amara, cacao pentru pudrat.

    Galbenusurile se freaca bine cu zaharul intr un vas rezistent la foc,pe care ulterior il vom pune pe baie de aburi, apoi se adauga laptele, amestecand bine cu ajutorul unui tel.Vasul se pune pe baie de aburi si se amesteca pana ce crema se ingroasa putin. Intre timp, punem gelatina la dizolvat intr o cana impreuna cu 150ml apa.Dupa ce crema este gata, punem in locul acesteia vasul cu gelatina si amestecam continuu pana ce gelatina se topeste complet,apoi o turnam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.Crema se lasa la racit, apoi se incorporeaza mascarponele si se omogenizeaza, dupa care adaugam frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza totul.Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si intinzi un strat de crema.Cafeaua trebuie sa fie rece;piscoturile se inmoaie in cafea,nu prea tare,numai cat sa le scufunzi rapid pe o parte si pe alta.Asezi un strat de piscoturi peste crema, apoi iar crema si piscoturi. Dupa ce a fost asezat si ultimul strat, prajitura se da la frigider pentru minim 6 ore, dupa care se rastoarna si se pudreaza cu cacao. Pofta buna!
   Prajitura se poate face si fara gelatina, insa daca vrei sa fii sigura ca va sta frumos cand o vei taia, gelatina este de mare ajutor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu