joi, 27 ianuarie 2011

Placinta cu dovleac si mere

Super buna si aromata, dar mai ales foarte sanatoasa si nu ai de ce sa-ti faci griji ca nu are mult zahar ;)). Deci poti sa te delectezi cu ea oricand pentru ca nu iti va afecta silueta, ba din contra, este foarte sanatoasa.




Ingrediente:
Aluat: 9 linguri de ulei
            200 ml lapte batut
            1 plic praf de copt
            200g nuci macinate
            250g faina
            1 lingura miere
            1 lingura de zahar brun
            coaja rasa de lamaie/portocala
            1 praf de scortisoara 
            1-2 linguri de gris
 Umplutura:600g dovleac dat pe razatoare
                      1 plic zahar vanilat
                      2 linguri miere 
                      1 lingura zahar brun
                      2 mere
                     1 lingurita scortisoara
Cum procedezi: Amesteci cele 9 linguri de ulei cu laptele prins si cu mierea.Nucile le prajesti intr-o tigaie sau la cuptor si le cureti putin de pielite apoi le macini si le amesteci cu zaharul brun. Faina o amesteci cu praful de cupt si o pui peste lapte impreuna cu nucile si coaja de portocala. Framanti bine si mai adaugi faina in cazul in care crezi ca este prea lipicios aluatul. Compozitia o acoperi cu un prosopel curat si o lasi la un loc caldut sa creasca putin.
Dovleacul dat prin razatoare se pune pe foc mic impreuna cu zaharul brun, mierea si scortisoara si amesteci din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Merele se curata si se dau prin razatoare, apoi se pun peste dovleac si se amesteca. Cand compozitia incepe sa se inmoaie se adauga si zaharul vanilat si se amesteca in continuare. Adauga o jumatate de cana de apa daca ti se pare ca se lipeste si se arde dovleacul. Dupa ce compozitia a capatat o textura moale se opreste focul si oala se acopera cu un capac pentru cateva minute.
Intre timp, ungi o tava cu ulei si o tapetezi cu hartie de copt. Aluatul il imparti in doua si intinzi o foaie si o asezi frumos in tava, peste care presari grisul, apoi torni compozitia de dovleac si cealalta foaie de aluat. Placinta o pui la cuptor pentru apx 40 min, dintre care primele 15 la foc mare iar apoi la foc mediu. Testezi placinta cu o scobitoare ca sa fii sigura si daca iese curata e gata.O lasi 15-20 min sa se raceasca apoi o tai in patratele si o pudrezi cu zahar. Delicioasa si usoara...;)) merita incercata.


                
                     

2 comentarii:

  1. Draga Georgiana, bine ai venit printre bloggeri!:) Ai niste poze tare dragute si retete inedite. Tine-o tot asa. Treci si pe la mine daca iti face placere. Succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Andreea foarte mult!;)) Ti-am vazut blogul; este foarte fain. Mai am de lucrat ca sa ajunga si al meu asa:))

    RăspundețiȘtergere