duminică, 19 iunie 2011

Tarta cu cirese

Tarta asta este probabil cea mai usoara prajitura pe care am facut-o pana acum. Este fina si densa...iti aduce aminte de gustul inconfundabil al clatitelor, insa intr-o varianta imbunatatita,cu cirese delicioase:d. Se serveste calda si proaspata; la mine oricum nu a avut timp sa se raceasca bine ca s-a si terminat:))

 
Ingrediente:apx150g cirese(cat sa acopere fundul unei tavi de tarta), 1 lingurita de unt, 5 linguri de faina, 5 oua, 5 linguri de zahar, un praf de scortisoara, un praf de sare, 250ml lapte, zahar vanilat pudra, esenta de vanilie.

Preparare:Ciresele se spala si se scot samburii.Unge tava de tarta cu unt. Intr-un vas mediu se cerne faina impreuna cu scortisoara si sarea. Se adauga ouale, zaharul , laptele si esenta si se amesteca bine pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului pentru clatite, asa ca sa nu-ti faci griji daca ti se pare prea subtire. Toarna aluatul in tava, iar apoi presara ciresele deasupra. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 30 de minute sau pana cand incepe sa crape si compozitia este inchegata.Se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar si se taie.
Reteta Annei Olson


2 comentarii: