luni, 27 iunie 2011

Tort cu ciocolata si visine

Acrisoare si zemoase...si atatea posibilitati. Totusi, am considerat ca cea mai buna cale este sa completez gustul acrisor al visinelor cu ciocolata si branza dulce. Rezultatul...victorie categorica :x.


Ingrediente:
Blat:10 oua, 5 lingurite de cacao, 1 lingura de ness, 50g margarina pentru prajituri, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 200ml lapte, 10 linguri de faina, zahar vanilat, 10 linguri de zahar
 Sirop:300ml apa, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri de miere
Crema: 500g branza dulce, 50g zmantana, 3 pliculete de zahar vanilat, 400ml frisca, 2 pliculete de gelatina, 5 linguri de zahar, 350g visine
Decor:300g ciocolata neagra, 100g ciocolata alba, 150ml frisca, 1 plic de gelatina, 250g visine, ciocolata rasa sau ornamente cu gust de ciocolata, 250ml lapte, 30g unt

Preparare: Ouale se bat la mixer pana formeaza spuma, se adauga zaharul, apoi se mai bat 2-3 minute.  Cacaua se amesteca impreuna cu nessul, zaharul vanilat, laptele si margarina si se pun pe foc mic pana se leaga compozitia.Separat, se cerne faina cu praful de copt si sarea.Se pun cateva linguri de spuma in cacao, se omogenizeaza, apoi se amesteca in intraga compozitie, cu atentie. Se adauga apoi si faina, amestecand usor. Aluatul se coace le foc mediu timp de 40 de minute. Dupa ce se raceste, blatul se taie pe 3 niveluri
Se prepara siropul amestecand ingredientele pe foc mic pana la omogenizare completa.
Visinele se spala si se curata de samburi. Se bate frisca. Se paseaza branza impreuna cu zmantana, zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se lasa la inmuiat intr-o cana cu apa, apoi se topeste, se lasa putin sa se raceasca,apoi se inglobeaza in crema de branza si in frisca. Se incorporeaza visinele.
Intr-o tava de tort detasabila se pune un strat de blat, se insiropeaza, se pune jumatate din crema si tot asa. Tortul se lasa la frigider cateva ore.
Se topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Ciocolata neagra se amesteca cu untul,  apoi se subtiaza cu lapte cat este nevoie ca sa curga, dar sa nu fie totusi prea subtire. Se glazureaza tortul cu ciocolata neagra, dar se mai opresc o lingura sau 2. Se toarna cercuri concentrice de ciocolata albasi se traseaza linii inainte si inapoi cu o scobitoare pentru model; tot asa, se opreste putina ciocolata. Gelatina se pune la inmuiat si se bate frisca.Gelatina se topeste si se imparte in mod egal in ciocolata alba si neagra. Se amesteca bine, apoi se adauga frisca in fiecare, doar dupa ce gelatina a ajuns la temperatura camerei. Cu aceasta spuma de ciocolata se formeaza rozete pe marginea tortului si se decoreaza cu visine si ornamente de ciocolata de jur imprejur.

                                                                         Ce repede s-a terminat...:((

2 comentarii:

  1. Arata superdelicios tortul!Sper sa fac si eu, pana acum n-am incercat o crema cu branza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci! va iesi mult mai fina crema daca folosesti crema de branza din comert, dar gustul este foarte bun oricum.

    RăspundețiȘtergere