miercuri, 30 noiembrie 2011

The Daring Bakers' Sans Rival

Provocarea din luna noiembrie a Cofetarilor Indrazneti a fost prajitura filipineza Sans Rival, foarte, foarte dulce.Varianta cu ciocolata nu este traditionala, insa sunt convinsa ca este mult mai buna, in mod special daca esti un fan al ciocolatei. Prajitura are o textura crocanta, intrucat are 4 foi de bezea, iar crema este foarte consistenta, dar atat de buna... Va recomand aceasta prajitura cu caldura! Daca nu va plac totusi prajiturile mai dulci ( ai mei s-au plans din cauza asta, pe mine nu m-a deranjat), puneti mai putin zahar.






Ingrediente:
Bezea: 10 albusuri mari, la temperatura camerei, 225g zahar, 20g cacao, 240g nuci macinate.
Crema: 5 galbenusuri mari, la temperatura camerei, 225g zahar, 60ml apa, 285g unt la temperatura camerei, 60g ciocolata neagra, esenta de migdale.
Decor: 50g alune si 70g ciocolata neagra.


Pentru bezea, pregareste 4 tavi cu foi de copt, unse si tapetate cu faina. Bate albusurile spuma bine timp de 2 minute. Adauga treptat zaharul pana se topeste complet. Inglobeaza nucile si cacaua, amestecand usor. Imparte bezeaua in 4 si coace 4 foi  in cuptorul preincalzit la 160 de grade, fiecare cate apx 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa se intareasca. Dezlipeste hartia de copt cat timp foile sunt inca fierbinti.
Bate galbenusurile bine pana cand capata o culoare pala si s-au dublat in volum.Intre timp, pune zaharul si apa pe foc mic pana obtii un sirop nu foarte subtire, dar nici gros. Cu mixerul la viteza maxima, toarna siropul in fir subtire peste galbenusuri si continua sa bati pana ce compozitia atinge temperatura camerei. Doar atunci poti adauga untul, treptat, urmat de ciocolata topita pe baie de aburi si racita in prealabil, precum si esenta. Lasa crema la frigider cel putin o ora inainte de folosire, iar atunci o mai bati putin cu mixerul ca sa fie mai fina.
Pentru asamblare, alterneaza straturi de bezea si de crema, acopera cu crema, alune pisate si ciocolata intr-un decor dupa propria imaginatie. Se lasa la frigider inainte de servire.
Nota: eu am folosit doar 200g unt la crema pentru o varianta mai light, mai putin bogata in calorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu