miercuri, 30 noiembrie 2011

Placinta cu mere, gutui si dovleac

Nu ma puteam hotari intre a face o placinta cu mere, una cu gutui sau una cu dovleac, asa ca m am decis sa le fac pe toate intr-una singura. Am improvizat putin la aluat, iar rezultatul a fost ... de-a dreptul delicios. Nu strica niciodata putina joaca si improvizatie in bucatarie; poti descoperi surprize placute ;;)





Ingrediente:
500g mere, 500g dovleac, 500g gutui, date pe razatoare separat
3 linguri de zahar brun pentru fiecare din compozitie + 2 linguri pentru aluat
3 pliculete zahar vanilat bourbon
3 lingurite de scortisoara macinata
1 ou
1 lingurita bicarbonat stins in 50ml otet
150g nuci macinate
faina cat cuprinde
100ml ulei
200ml lapte batut
esenta de vanilie, migdale


Fructele se calesc separat cu cate o lingura de zahar brun, 1 pliculet de zahar vanilat si 1 lingurita de scortisoara. Marul se face cel mai repede; la dovleac mai adauga 200ml de apa si amesteca pana devine cremos; amesteca si in gutui pana se inmoaie si capata o culoare rosiatica.
Amesteca laptele batut si uleiul; adauga nucile macinate, oul , bicarbonatul, esentele, zaharul si ingroasa cu faina pana capata consistenta putivita, sa nu fie prea tare, cat sa nu se mai lipeasca de degete.Inveleste aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider o jumatate de ora.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt.Imparte aluatul in 2 , intinde o foaie pe care o asezi in tava. Adauga compozitia, intr-o parte merele, apoi gutuile si dovleacul si acopera cu cealalta foaie de aluat.
Lasa placinta in cuptorul preincalzit la foc mediu pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata. Daca se rumeneste deasupra, acoperiti cu o folie de aluminiu pana se coace.Se taie dupa racirea completa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu