marți, 1 noiembrie 2011

Papanasi

Iata ca m-am hotarat sa gatesc si ceva traditional, pentru ca nici bucataria romaneasca nu duce lipsa de retete savuroase, rapide si, de ce nu, economice. Pana nu demult credeam ca papanasii sunt foarte dificil de realizat, aveam impresia ca au la baza vreo tehnica speciala, complicata, dar se pare ca m-am inselat. Nimic nu cred ca este mai usor decat sa faci papanasi, sa te distrezi modeland bilute si cerculete iar apoi sa iti dai frau liber imaginatiei pentru un decor cat mai atractiv, plus ca poti sa folosesti o varietate de arome din dulceturi. Dar prea multa vorba strica, asa ca gata cu filozofeala si sa ne apucam de papanasi :d

Ingrediente: 
  • 500g branza proaspata de vaci, 
  • 3 oua si 2 galbenusuri,
  • 200g zahar, 
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 
  • coaja de lamaie, 
  • esenta de vanilie, portocala,
  • faina cat cuprinde, 
  • 300g zmantana, 
  • 3-4 linguri de miere, 
  • dulceata de fructe de padure sau de orice fel.
Preparare: Branza se pune intr-un bol mare, se adauga zaharul, coaja de lamaie, esentele, ouale, se paseaza cat de cat apoi se aduga bicarbonatul si faina, putin cate putin, framantand cu mainile pana obtii un aluat de o consistenta usoara, foarte putin lipicios. Pe o suprafata generos infainata se modeleaza un numar egal de bilute si ineluse, nu foarte mari pentru a se face si in interior. Se prajesc intr-o tigaie cu foarte mult ulei, cat sa pluteasca, pana se rumenesc, apoi se aseaza pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei.
Zmantana se amesteca impreuna cu mierea; se aseaza cate un cerculet si o biluta si se decoreaza cu zmantana si dulceata. Yummy..:d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu