joi, 3 noiembrie 2011

Mere si pere in aluat frantuzesc

Revenim la patiseria frantuzeasca, de aceasta data cu mere si pere. Nu-i asa ca arata bine? De cand am vazut aceasta reteta am fost nerabdatoare sa o incerc si s-a dovedit a fi un succes. Nu este complicat, desi asa pare, si este sofisticat, elegant, zic eu, un desert care v-ar da musafirii pe spate.


Ingrediente: 1 pachet de aluat frantuzesc; cateva mere si pere, curatate de coaja si cotor, insa aveti grija sa pastrati coditele pentru ca sunt elemente foarte importante pentru decor; 1 ou, 100ml lapte, 5 linguri de zahar,mirodenii(scortisoara, cardamom,cuisoare,etc.; eu am folosit morodenii pentru vin fiert), zahar pudra.

Preparare: Lasati aluatul la decongelat.Verificati daca marele si perele stau drepte, iar daca nu taiati-le in asa fel incat sa stea.  Puneti-le in apa cat sa fie acoperite, cu zahar si mirodenii si lasati sa clocoteasca la foc mic pana ce fructele se inmoaie putin, nu foarte mult, cat sa poti infige o scobitoare. Aveti grija pentru ca merele se fac mai repede decat perele. Scoateti fructele si lasati lichidul sa scada pana capata o consistenta siropoasa.
Asezati fructele scurse pe o tava tapetata cu hartie de copt. Taiati fasii groase de 1-2 cm din aluat, intindeti-le putin in mana si infasurati merele si perele, pornind de sus, acoperind capatul si in asa fel incat fiecare fasie sa o acopere pe cealalta.Puteti sa decupati si frunzulite, pentru un decor mai de efect . Amestecati oul si laptele si ungeti aluatul , apoi puneti tava la cuptor la foc mediu pana ce aluatul se rumeneste. Pudrati cu zahar si turnati siropul de jur imprejur.
Fructele in aluat pot fi servite la fel de bine cu frisca, crema englezeasca, ciocolata sau dulceata. Oricum ar fi, merita incercate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu