miercuri, 30 noiembrie 2011

Sarlota de mere

Cu miere si scortisoara, este varianta imbunatatita a clasicei placinte cu mere. Este mult mai pufoasa si mai aromata, chiar mai eleganta ;;).


Ingrediente:

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 5 foi de gelatina
  • 4 mere
  • 40g zahar brun
  • 50g miere
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de apa si zahar pana capata o culoare pala, apoi se cerne faina si se inglobeaza albusul batut in prealabil. Aluatul se aseaza intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de apx. 10 min. . 
Se inmoaie gelatina in 100ml apa rece. Merele se decojesc si se dau pe razatoare, apoi se pun pe foc cu zaharul brun si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie. Se inglobeaza gelatina cat timp compozitia este fierbinte.
Mierea se dizolva in 50ml apa calduta in care se adauga scortisoara. Blatul se taie fasii care se asesaza intr-o forma de tort tapetata cu folie de plastic. Se unge blatul cu sirop, se aseaza jumatate din compozitie, un strat de blat insiropat, restul de compozitie si se acopera cu fasii de blat insiropat. Prajitura se lasa la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se decoreaza cu feliute de mar calite foarte putin cu zahar.

Reteta adaptata din Secretele Bucatariei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu