Tort cu mousse de ciocolata

Neasteptat de delicioasa, mai ales pentru iubitorii de ciocolata.Este intr-adevar un rasfat...



 


Ingrediente:
pentru blat: 3 oua
                      3 linguri de zahar
                      4 linguri de faina
                      1 plic praf de copt
                      coaja de la o portocala
                      zahar vanilat, esente
                     100g ciocolata neagra topita pe baie de aburi
pentru crema: 100g ciocolata alba
                           150g ciocolata neagra(sau de menaj)
                           100g ciocolata cu lapte
                           1,5 plicuri de gelatina
                           400-500 ml frisca lichida
pentru sirop:150ml apa, 3 linguri de zahar, zeama de portocala, esenta de portocale sau vanilie


Cum procedezi: Incepi prin a topi ciocolata pentru blat, apoi o lasi putin sa se racoreasca.Intre timp, separi ouale si bati albusurile spuma... dupa ce s-a format spuma adaugi si zaharul si mai bati 1-2 min.Galbenusurile le amesteci cu ciocolata, coaja de portocala si vanilia. Faina o amesteci cu praful de copt. Adaugi compozitia de ciocolata peste albusuri,apoi faina si amesteci foarte usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana la incorporare.Compozitia o torni intr-o forma de tort detasabila si tapetata pe fund cu hartie de copt si pe margini cu faina si o dai la cuptor pt 20-25 min.Este gata cand trece testul cu scobitoarea(adik testezi cu o scobitoare si dak iese curata este gata).Dupa ce s-a copt, blatul trebuie racit si apoi insiropat.
Bati foarte bine frisca;intre timp, pui ciocolata neagra pe baie de aburi si pui jumatate de plic de gelatina sa se dizolve in 100ml apa.Dupa ce ciocolata s-a topit, o lasi putin sa se racoreasca si topesti si gelatina, tot pe baie de aburi, apoi o amesteci bine cu ciocolata si o lasi sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei.In final, amestei mai putin de 1/3 din frisca cu ciocolata, incorporand usor cu o lingura;pentru ca sa fie si mai inchisa la culoare, mai poti adauga si cacao, pentru ca vor fi 3 straturi de ciocolata, din ce in ce mai deschise. Spuma de ciocolata o torni peste blat in forma detasabila si o dai la frigider. Prepari si ciocolata cu lapte in acelasi mod(fara cacao) si dai la frigider, apoi si ciocolata alba.Fii sigura ca straturile s au inchegat cat de cat inainte sa pui urmatorul strat pentru a nu se amesteca. Lasi tortul la frigider pentru minim 5 ore.Cu ajutorul unui uscator de par incalzesti putin marginile si indepartezi peretii detasabili. Decorezi cu felii de portocale si ciocolata rasa...sau orice vrei.:d
Rezultatul este oricum minunat...;))





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare