joi, 7 iulie 2011

Cheesecake cu visine si blat de alune si cacao

Termin dulciurile mele cu visine prin aceasta prajitura.... ultima cu visine...si totusi primul meu cheesecake. Mi-a iesit destul de bine, delicios as putea spune ;;). Mai ales ultima felie, aceea a fost cea mai savuroasa.


Ingrediente: Pentru crusta: 150g nuci sau alune macinate, 200g biscuiti Petit Beurre, 5 lingurite de cacao, 150g unt la temperatura camerei, esenta de migdale, 100g zahar, un praf de sare.
Topping: 10g gelatina simpla, 100ml apa, 500g-700g visine spalate si curatate de samburi( sau cat sa formeze un strat in tava in care vei face prajitura; poti folosi si compot sau direct dulceata, cea din urma fara a mai fi pusa pe foc), 150g zahar( daca nu folosesti compot sau dulceata), 1 lingurita zeama de lamaie, esenta de migdale.
Umplutura: 500g crema de branza, 250g zahar, 3 linguri de faina, 3 oua, 250ml frisca, vanilie, 150 ml suc de visine oprit din compozitia pt topping).
Preparare: Macina fin alunele cu biscuitii; adauga cacaua, apoi restul ingredientelor pana obtii un aluat nisipos. Tapeteaza o tava detasabila cu acest aluat aranjandu-l cu degetele, presand bine pe fundul tavii si cam 2-3 cm pe pereti. Coace 10 min la foc mediu.
Pregateste topping-ul pentru a putea opri o parte din suc pentru umplutura. Pune visinele, zaharul, si sucul de lamaie pe foc, pana se ingroasa putin, cateva minute. Opreste 150ml de suc. Gelatina se prepara dupa ce restul prajiturii este gata, fiind ultimul pas.
Amesteca bine crema de branza cu zaharul, la viteza medie cu mixerul.Amestecand continuu, incorporeaza faina, apoi ouale, unul cate unul, iar apoi frisca, esentele si sucul de visine, amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Toarna compozitia in crusta si coace la foc mediu apx 50min sau pana cand compozitia se incheaga si nu mai este lichida.
 Dupa ce prajitura s-a mai racit putin, hidrateaza gelatina, apoi topeste-o si incorporeaz-o in toppingul preparat mai devreme. Toarna compozitia peste prajitura si lasa la frigider cateva ore.
Indeparteaza inelul prajiturii dupa ce ai dat cu un cutit pe margine si gata. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Chiar ma intrebam cate prajituri mai faci cu visine!!Arata yammi,bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am avut foarte multe visine anul asta:)).Mercy! :d

    RăspundețiȘtergere