marți, 19 iulie 2011

Sarlote cu jeleu de zmeura si crema pufoasa de branza cu aroma de trandafiri

Ce mai titlu nu-i asa? Cam lung, dar nu stiam cum sa numesc aceste pajiturele din moment ce sunt rezultatul propriilor experimente:)). Imi place sa incerc lucruri noi si sa combin noi arome, spre exemplu apa de trandafiri, pe care am descoperit-o de curand, ii da cremei de branza o aroma deosebita, speciala, pe care cei care gusta nu o vor ghici niciodata :d. Mai mult decat atat, intotdeauna mi-a placut combinatia de crema de branza usoara si pufoasa cu fucte, iar zmeura s-a dovedit o alegere inspirata. Aceste sarlote pot fi simplificate intr-o singura prajitura, preparata intr-o forma detasabila.Daca ai forme mici detasabile, ai un mare avantaj; eu le-am pus in pahare tapetate cu folie de plastic intrucat nu am acele forme(inca) si am vrut sa fie miniprajituri. Iata si rezulatul...sper sa va placa!



Ingrediente: 500g crema de branza, 250ml frisca, cateva linguri de apa de trandafiri, 2 plicuri de gelatina, 3 linguri de miere, 2 pliculete de zahar vanilat, 250g zmeura, esenta de vanilie, inca 250g zmeura pentru decor; pentru baza, prepara un blat din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, zeama si coaja de la o jumatate de lamaie, iar pentru sirop cateva linguri de apa cu miere.
Preparare: Mai intai, prepara blatul separand ouale; albusurile se bat cu zaharul si sarea; faina se amesteca impreuna cu praful de copt; galbenusurile se amesteca impreuna cu lamaia si se inglobeaza in galbenusuri, apoi se inglobeaza si faina. Blatul se coace la foc mediu, se lasa la racit apoi se decupeaza cercuri cu un pahar.
Crema de branza se amesteca impreuna cu apa de trandafiri, zaharul vanilat si mierea.Gelatina se lasa la hidratat. Zmeura se paseaza si se separa de samburi. Gelatina se topeste, jumatate se pune in zmeura iar restul se inglobeaza cu atentie in crema de branza. Se bate frisca si se inglobeaza si ea in crema. 
In functie de cate cerculete de blat aveti, atatea pahare sa le aveti pregatite. Tapetati-le cu folie de plastic si puneti in fiecare pana la 1/3 crema de branza.Dati putin la frigider, apoi repartizati in fiecare jeleu de zmeura, mai dati putin la frigider apoi puneti si restul de crema. Pune cateva zmeurici in crema apoi acopera cu cerculetele de blat, pe care le insiropezi in final. Paharele se pastreaza la rece cateva ore, apoi se rastoarna si se indeparteaza folia. Se decoreaza cu zmeura si frunzulite de trandafiri.

2 comentarii: