miercuri, 6 iulie 2011

Tartelette cu fructe

Nu este nimic mai placut decat sa petreci ceva timp intr-o zi decorand tarte cu fructe... Cred ca nu o sa ma satur niciodata de clasica tarta cu fructe, cu crema de vanilie; atrage atat prin gust, cat si prin aspect. Dragute, nu?



Ingrediente: Pentru crusta poti folosi orice aluat de tarta; eu am folosit acelasi aluat ca la placinta cu visine 
Pentru crema iti trebuie: 125 g zahar, 500ml lapte, 4 galbenusuri, 50g faina, 1 pastaie de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon
Fructe, cat mai diversificate
Preparare:Pregateste aluatul si pune-l in forme. Dupa ce a stat 30min la frigider, inteapa-l cu o furculita si coace-l 20 de minute la foc mic spre mediu, sau pana se rumeneste putin.
Pune laptele si vanilia pe foc mic; bate galbenusurile bine cu zahar, apoi incorporeaza faina turnata in ploaie. Adauga treptat laptele, amestecand cu telul, apoi toarna compozitia inapoi pe foc mic, continuand sa amesteci pana ce crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca.Dupa cateva minute, lasa crema la racit acoperita cu o folie de plastic pt a evita formarea unei pelicule. Dupa ce crema s-a racit putin, toarn-o in tarte si aseaza fructele deasupra. Se serveste proaspata sau cel tarziu a doua zi. Pofta buna!

2 comentarii: