miercuri, 6 iulie 2011

Cherry Bakewell Tartelettes

Sau le mai poti numi tarte cu aluat fin si cremos de alune si dulceata de cirese...in cazul meu de visine :d.
Daca esti un amator al dulciurilor, cu siguranta ar trebui sa incerci aceste tarte. Cu un gust atat de bun incat provoaca dependenta, sunt atat de usor de realizat incat nu ai cum sa gresesti.



Ingrediente: Pentru crusta, vei avea nevoie de un aluat de tarta. Poti prepara aluatul tau preferat sau poti face unul folosind: 225g faina, 30g zahar, 110g unt rece, 2 galbenusuri, 15-30ml apa rece.
Umplutura: 125g unt, 125g zahar pudra, 3 oua, esenta de migdale, 125g alune(sau arahide) macinate, 30g faina, 4-5 lingurite de gem sau dulceata de visine(sau orice alt fel).
Preparare: Pregateste aluatul de tarta amestecand rapid ingredientele. Pune aluatul in forme de mini-tarte, inteapa-l cu o furculita si lasa la frigider.
Intre timp, amesteca untul cu zagarul pana la omogenizare.Apoi cu mixerul la viteza mica, adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare; adauga esenta de vanilie, alunele si faina, amestecand pana la omogenizare.
In tartele racite, pune un strat subtire de gem, apoi repartizeaza aluatul de alune in fiecare, aranjandu-l cu atentie.
Tartele se coc la foc mediu pana se rumenesc si aluatul din interior este copt bine. Dureaza aproximativ 30 de minute. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu