Spuma de ciocolata

Acest desert s-a ivit cu totul neprevazut, dar cateodata acestea sunt cele mai gustoase... Daca nu ai ce face cu niste frisca, ciocolata si cateva piscoturi, iata solutia: un desert simplu si rafinat, bun atat proaspat cat si dupa ce a stat la rece.


Ingrediente pt 4 portii: 8 piscoturi, 150g ciocolata neagra, 50g ciocolata cu cappucino, 300ml de frisca, 2-3 lingurite de ness, 2-3 lingurite de miere, cateva drajeuri de ciocolata si alune maruntite
Preparare: 150ml de frisca se pune la fiert; ciocolata se rupe bucatele, iar cand frisca incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga ciocolata, se asteapta putin, apoi se amesteca pana la omogenizare. Piscoturile se rup bucatele si se repartizeaza in cupe. Din ness, miere si cateva linguri de apa calduta se face un sirop care se toarna peste piscoturi. Se pune apoi un strat de ciocolata in cupe; restul de frisca se bate bine, apoi 1/3 se incorporeaza in jumatate din crema de ciocolata ramasa. Se pune si aceasta in cupe, se amesteca restul de frisca in ciocolata si se spriteaza deasupra. Se decoreaza cu drajeuri de ciocolata si nuci sau alune tocate. Se poate servi imediat sau dupa ce a stat la frigider, insa atunci va avea o consistenta mult ma densa. Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare