duminică, 10 aprilie 2011

Biscuiti clasici

 Astazi am lasat-o pe mama in bucatarie sa ma invete reteta de biscuiti pe care o facea mereu cand eram mici. Foarte simpla, economica si gustoasa, plus ca ies foarte multi biscuiti dintr-o cantitate mica de aluat.Sunt moi si se pastreaza foarte bine cateva zile...;clasici, deci mereu deliciosi, si atunci si acum .;))



Ingrediente:
300g untura solida
300ml lapte
5 linguri de miere
1 lingura bicarbonat de sodiu
2 oua
faina cat cuprinde
1 lingura coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat
Preparare: Untura se pune intr-un vas mai mare impreuna cu laptele, mierea si ouale, se amesteca, se adauga coaja de lamaie si esentele de vanilie, apoi si bicarbonatul cu o parte din faina, apoi si restul,treptat, pana cand obtinem un aluat usor manevrabil si nelipicios. Se inveleste in folie de plastic si se lasa la frigider pntru 15-20 de minute. Dupa aceea, aluatul se imparte in 2 si se intinde cu sucitorul o foaie de 0.5 cm. Se decupeaza biscuiti in forme si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care apoi se da la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc. Se lasa cateva minute la racit apoi se pudreaza cu zahar .
Nota: Daca vreti ca biscuitii sa fie mai crocanti, puneti mai multa faina si faceti aluatul mai tare. Oricum, indiferent daca ii faceti moi sau crocanti, tot deliciosi vor fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu