Clatite in sos de ciocolata

Desi am incercat in ultima vreme sa reduc zaharul , pur si simplu nu pot sa rezist unei prajituri in weekend,...sau mai multor:D. Oricum, clatitele de astazi au devenit mult mai elegante prin sosul delicios de ciocolata si umplutura de mere cu scortisoara. Inca o schimbare de la reteta clasica, de mare efect...;)



Ingrediente: 
Pentru clatite: 4 oua, 1 plic de zahar vanilat bourbon, 3 linguri de miere, 800ml de lapte, esenta de rom, faina cat cuprinde, 150 ml apa minerala
Pentru sos: 70g ciocolata neagra, 100ml frisca lichida, 1 lingurita de nes, 1 ceasca de apa fierbinte, 1 lingura de cacao
Pentru umplutura: 3 mere, 1 lingurita  de scortisoara, 2 linguri de miere.

Preparare: Laptele se fierbe si se infuzeaza zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, batem ouale si mierea pana se dizolva si adaugam jumatate din cantitatea de lapte, urmata de faina, in ploaie, amestecand continuu cu telul. Alternam laptele si faina, apoi apa minerala, pana cand obtinem compozitia potrivita. Aluatul trebuie sa fie subtire astfel incat clatitele sa se coaca bine; daca vi se pare totusi prea subtire, mai adaugati faina, apoi coaceti clatitele, pe rand. 
Pentru umplutura, decojim merele si le curatam de samburi, dupa care le dam pe razatoare. Le calim impreuna cu scortisoara si mierea , amestecand continuu pana se rumenesc putin.Umplem clatitele cu cate o lingura de mere si le impachetam in triunghi.
Punem ciocolata cubulete impreuna cu frisca pe baie de aburi, iar cand s-a topit ciocolata, omogenizam, amestecam cu nessul dizolvat in apa si cu cacaua. Sosul astfel obtinut poate fi folosit si ca umplutura pentru clatite care apoi se vor pudra cu zahar si cacao sau nuca de cocos, sau poate fi folosit ca o glazura. 



Comentarii

Postări populare