vineri, 1 aprilie 2011

Cornuri pufoase

Nu o singura data m-am delectat cu aceste cornuri si fiecare data aroma a fost diferita iar aluatul usor si pufos ca un norisor....chiar si dupa cateva zile;)). Vi le recomand cu incredere!



Ingrediente:
800g faina
150g zahar
30g miere
150ml ulei
2 pliculete de drojdie uscata
200ml lapte caldut
3 oua
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita coaja de lamaie
1 ou pt uns

Preparare: Intr-un vas mai mare punem faina impreuna cu drojdia, zaharul,zaharul vanilat, apoi laptele, uleiul, mierea, ouale, coaja de lamaie si in final sarea. Se framanta foarte bine timp de 20 de minute, dupa care aluatul se lasa la dospit la cald, acoperit cu un prosopel curat, pentru aproximativ 2 ore. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 3 , se intinde si se ruleaza cornulete. In interior puteti sa puneti orice gem, insa in cantitati foarte mici, rahat, sau(ce mi-a placut mie foarte mult) un amestec de nuca macinata cu foarte putina miere. Cornurile se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt cu spatiu de cativa centimetri intre ele. Oul se bate 1-2 minute si cu ajutorul unei pensule se ung cornurile, urmand apoi a fi lasate pentru inca o jumatate de ora - o ora sa creasca. Cornurile se coc in cuptorul preincins , la foc mediu, pentru 10-15 min. Dupa ce s-au copt, se acopera cu un prosopel curat.
Reteta adaptata de la Iulia, Gourmandine.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu