Tarta cu banane si mere

Reteta originala era doar cu banane, insa mereu am considerat ca o schimbare poate fi si o imbunatatire. Asadar, tarta a suferit o usoara transformare, pe care insa nu o regret. A iesit foarte bine, iar aromele se completeaza una pe alta...un deliciu, bun si pentru cei mai pretentiosi.




Ingrediente:
Pentru blat:250g faina, 50g zahar, 125g unt, 5 linguri de apa rece
Umplutura si decor:125g zahar, 500ml frisca, 2 banane, 2 mere,1 praf de scortisoara, 3-4 nuci, ciocolata alba rasa(40g).
Preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framanta rapid un aluat. Se intinde intr-o foaie care se aseaza intr-o forma de tarta care se da apoi la frigider pntru 30 de minute. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor pe margini.
Merele se curata de samburi si coaja si se dau pe razatoare, dupa care se calesc cu un praf de scortisoara. Bananele se taie in 2 pe lung si se aseaza pe blat. Spatiul liber care ramane se umple cu mere.
Se topeste zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi se stinge cu 300ml de frisca. Se lasa sa fiarba pana se obtine un sos, la foc mic, amestecand continuu.Se lasa 1-2 minute sa se racoreasca apoi se toarna peste mere si banane. Tarta se raceste la frigider, apoi se acopera cu restul de frisca batuta, impreuna cu ciocolata alba si nucile.

Comentarii

Postări populare