Placinta cu visine

Deci continuam cu visinele... am avut atat de multe anul asta incat am incercat sa fac aproape tot ce poti sa faci cu ele in ceea ce priveste dulciurile. Desigur, clasica placinta cu visine nu putea sa imi scape. Puteti sa ii ziceti si tarta...oricum este foarte buna si foarte usoara de facut . Pentru a echivala gustul acrisor al visinelor, placinta se serveste insotita de frisca sau inghetata de vanilie.

Ingrediente:
Crusta: 250g faina, 1 lingura de zahar, un praf de sare, 150g unt, un galbenus, 5 linguri de apa rece(sau mai multa daca este nevoie)
Umplutura: 250g  + 1 lingura zahar, 3 linguri de amidon alimentar, un praf de sare, 500g-1000g visine curatate de samburi(depinde cat de mare este tava; trebuie sa fie umpluta cu visine), 1 lingurita de zeama de lamaie, zahar vanilat, 2 lingurite de unt, 1 llingura de lapte

Preparare: Cu mainile reci, se prepara rapid un aluat amestecand ingredientele. Adauga cata apa este nevoie pana la omogenizare, iar dupa ce ingredientele s-au inglobat complet, infasoara aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 30 de minute, apoi opreste 1/3 si cu restul tapeteaza o forma de tarta si inteap-o cu o furculita. Mai lasa la frigider pana la prepararea umpluturii.
In visinele deja spalate si curatate de samburi adauga 250g zahar, amidonul, zeama de lamaie si vanilia. Toarna aceasta compozitie in tarta, iar cu restul de aluat formeaza fasii si aranjeaza un grilaj deasupra tartei. Unge aceste grilaj cu lapte, presara lingura de zahar si in spatiile libere pune cate o bucatica de unt.
Placinta se coace la foc mare 15 minute, apoi inca o ora la foc mic spre mediu, asezata intro tava mai mare intrucat s-ar putea sa curga . Daca se rumeneste prea repede, acoper-o cu o folie de aluminiu.
Se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte de portionare.Cum am mai spus, se serveste cu frisca sau inghetata(preferabil simpla, de vanilie).
Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare