duminică, 13 februarie 2011

Briose cu ness si nuci

A doua zi dupa ce am cumparat tava pentru briose am pus-o la incercare:d. Briosele au iesit pufoase, usurele si mai ales deliciose;plus ca m am distrat ceva timp cu toppingul si decorul. La cat de bune sunt...o briosa nu ar fi de ajuns niciodata:))...mai ales pentru pofticiosi ca si mine.
                     




Ingrediente:
350g faina
1 plic praf de copt
1 lingura de ness
125g zahar
50ml miere
200ml lapte(sau mai mult)
2 oua mici
1 lingura de ulei
125g nuci, taiate marunt
pentru decor, orice crema,frisca, glazura sau miere si nuci


Preparare:Nessul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte , apoi se adauga zaharul, mierea, laptele, ouale si uleiul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se inglobeaza in compozitie impreuna cu nucile.Mai adaugati lapte daca este nevoie, adica daca aluatul este prea gros. Aluatul se pune in 3/4 din forme fie unse cu ulei si tapetate cu faina, fie cu hartiute pentru briose, iar tava se da la cuptorul preincalzit pt 15-20 min.
Briosele se decoreaza cu miere si nuci tocate marunt sau cu orice alta crema. Sunt delicioase oricum;;). 



                                         Reteta preluata de la Diamond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu