vineri, 11 februarie 2011

Prajitura Tartin cu mere

Nimic nu se compara cu o prajitura delicioasa care sa iti aduca aminte de zilele blande de toamna timpurie... Culorile sunt foarte placute, aromele se imbina armonios si gustul este absolut divin...;))

Ingrediente:140g + 100g zahar
                      4 mere mai mari
                      100g unt
                      5 oua
                      150ml frisca lichida
                      270g faina
                      1 plic praf de copt
                      1 praf de sare

Cele 140g zahar le pui la caramelizat in tava in care vei coace prajitura; dupa ce s-a topit tot zaharul lasi sa se racoreasca.
Curata merele de samburi si coaja.Preferabil este sa le tai pe rotund, ca sa iasa felii frumoase, de grosime medie.Merele astfel feliate se aseaza frumos pe fundul tavii cu zaharul caramel .
Pentru balat: Intr-un bol amesteci cu mixerul untul si zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si usoara.Adauga ouale, pe rand, asteptand pana la incorporarea fiecaruia, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si in final frisca. Mixeaza pana la omogenizare.Compozitia astfel obtinuta se aseaza peste mere si se coace in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand scobitoarea pentru testat iese curata. 
Lasi prajitura sa se raceasca cateva minute, o rastorni si o pudrezi cu zahar.
Mai simplu de atat nu se poate si rezulatatul este incantator.Simplu si elegant.:d





Thanks to Helene Dujardin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu