duminică, 20 februarie 2011

Fursecuri cu ciocolata

 Fursecuri de ciocolata crocante la exterior si fine la interior, gustarea perfecta cu un pahar de lapte... sau chiar simple ;))







Ingrediente:
150g ciocolata amaruie
113g unt la temperatura camerei
1 lingura unt de arahide
esenta de migdale
esenta de vanilie
1 ou
1/2 lingura amoniu pt prajituri
1 praf de sare
5 linguri zahar pudra
200g faina
1 lingura cu varf cacao
1 plic zahar vanilat bourbon
100g  nuci/alune tocate marunt

Preparare:  80g de ciocolata se pun intr-un vas pe baie de aburi si se lasa la topit. Intr-un alt vas amestecam faina impreuna cu sarea, amoniul si cacaua. Untul si cel de arahide se amesteca impreuna cu zaharul folosind mixerul la viteza medie;se adauga ciocolata topita, se amesteca, urmata de ou , esente si zahar vanilat; se amesteca, apoi se inglobeaza cu o spatula amestecul de faina. Vasul se acopera cu folie de plastic si aluatul se da la frigider pt 15-20 min. Intre timp, preincalzim cuptorul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam bilute de aluat, la distanta de 4-5 cm intre ele. Fursecurile se coc la cuptor timp de 10-12 min. Pana se racesc, topim restul de ciocolata si pregatim nucile sau alunele. Imbracam fursecurile in ciocolata apoi presaram nucile peste ele si se lasa sa se intareasca ciocolata.


                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu