Fursecuri cu ciocolata

 Fursecuri de ciocolata crocante la exterior si fine la interior, gustarea perfecta cu un pahar de lapte... sau chiar simple ;))







Ingrediente:
150g ciocolata amaruie
113g unt la temperatura camerei
1 lingura unt de arahide
esenta de migdale
esenta de vanilie
1 ou
1/2 lingura amoniu pt prajituri
1 praf de sare
5 linguri zahar pudra
200g faina
1 lingura cu varf cacao
1 plic zahar vanilat bourbon
100g  nuci/alune tocate marunt

Preparare:  80g de ciocolata se pun intr-un vas pe baie de aburi si se lasa la topit. Intr-un alt vas amestecam faina impreuna cu sarea, amoniul si cacaua. Untul si cel de arahide se amesteca impreuna cu zaharul folosind mixerul la viteza medie;se adauga ciocolata topita, se amesteca, urmata de ou , esente si zahar vanilat; se amesteca, apoi se inglobeaza cu o spatula amestecul de faina. Vasul se acopera cu folie de plastic si aluatul se da la frigider pt 15-20 min. Intre timp, preincalzim cuptorul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam bilute de aluat, la distanta de 4-5 cm intre ele. Fursecurile se coc la cuptor timp de 10-12 min. Pana se racesc, topim restul de ciocolata si pregatim nucile sau alunele. Imbracam fursecurile in ciocolata apoi presaram nucile peste ele si se lasa sa se intareasca ciocolata.


                                            

Comentarii

Postări populare