duminică, 13 februarie 2011

Muffins bicolore

M-am jucat putin cu ingredientele si formele si au iesit minunatiile astea cu vanilie si ciocolata, fructe confiate si inca si mai multa ciocolata. Ce ti-ai putea dori mai mult?...;;)
  


                                   
Ingrediente:
400g faina
200g zahar tos
4 oua
150ml lapte
130g unt
1 plic praf de copt
3 linguri de cacao
1 ligurita esenta de rom
1 plic zahar vanilat +esenta de vanilie
fructe confiate(50-100g, dupa preferinta)
100g ciocolata amaruie

Preparare: Intr-un vas topim untul si il lasam sa ajunga la temperatura camerei; faina o amestecam cu praful de copt.Ciocolata se marunteste cu ajutorul unui cutit in bucatele de marime medie, nu foarte marunt. Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleza volumul, apoi adaugam untul topit si laptele si mai amestecam. Adaugam faina in ploaie si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia rezultata o impartim in 2 vase diferite;Intr-o parte adaugam vanilia si fructele confiate iar in cealalta cacaua , 2/3 din ciocolata si romul. Punem in formele unse cu ulei sau tapetate cu hartiute pentru briose jumatate din fiecare compozitie iar deasupra cativa fulgi de ciocolata. Briosele se coc in cuptorul preincalzit pentru 5-10 min la foc mare iar apoi inca 10 la foc mediu. Sunt gata cand o scobitoare introdusa in centrul unei briose iese curata.
Reteta originala este fara ciocolata si fructe confiate insa eu am adaptat si rezultatul a fost de laudat...;;)




                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu